Kehystä kuvasi kuin ammattilainen!

Valokuvat tarjoavat meille loistavan tavan säilyttää ja näyttää muille muistojamme. Kuvien kehystäminen tekee valokuvista myös koristeellisia ja näyttäviä. On tärkeää kuitenkin, että valokuvakehyksiä etsivä ihminen tietää valokuvien kehystämisen perusvaiheet. Näin valokuvasi pysyvät suojattuina ja kuvasi näyttävät hyviltä muiden esillä. Tämän blogin luettuasi pystyt valitsemaan valmiiksi valmistetut valokuvakehykset paremmin itsellesi ja opit tärkeimmät asiat valokuvakehyksistä.

Katso miten huoneesi on suunniteltu

Valokuvakehyksiä valitessasi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten huoneesi on suunniteltu. Jos huoneesi on moderni, sinun kannattaa välttää koristeellisia, puisia kehyksiä. Jos huoneesi on puolestaan klassinen, sinun kannattaa välttää modernin näköisiä valokuvakehyksiä.

Tutki kuvasi tyyliä

Vanhemmat tyyliset kuvat näyttävät yleensä paremmilta vanhemman näköisissä kehyksissä. Kannattaa myös tutkia kuvasi värejä. Mustavalkoiset kuvat näyttävät paremmilta värillisissä tai mustavalkoisissa kehyksissä. Jos kuvassasi on taas värejä, se voi näyttää paremmalta joko värikkäämmissä kehyksissä tai puisissa kehyksissä.

Valitse kehystyyli

Sinun on päätettävä, haluatko ohuet kehykset, paksut kehykset tai muun tyyliset kehykset. Jotkut kuvat, kuten painetut kankaat, saattavat jopa näyttää paremmalta ilman kehystä!

Valitse huoneesi kokoon nähden sopivan kokoiset kehykset

Haluatko, että kuvasi on näkyvillä huoneessasi ja, että se vie paljon tilaa vai haluatko, että se on pienempi ja tuo kauniita yksityiskohtia huoneeseesi? Sinun on päätettävä millaiset kehykset sopivat parhaiten huoneeseesi. Yleensä kehykset 60×90 sopivat kuitenkin parhaiten useimmille kuville.

Valitse kehyksesi väri

Yleensä mustia, valkoisia ja ruskeita kehyksiä pidetään hyvin neutraaleina väreinä ja ne yleensä sopivatkin useimpiin kuviin. Voit toki myös valita värikkäämmät kehykset itsellesi halutessasi. Tämä on erityisen hyvä idea silloin, kun haluat todella, että kuvasi on esillä huoneessasi ja, että muut kiinnittävät siihen huomiota. Toivon, että sait näistä vinkeistä apua sopivien valokuvakehysten valitsemiselle.